en | nl | th

Bike for Elephants 2020

Doe mee met onze elfde liefdadigheids fietstour voor het behoud van de Aziatische olifant! 

Wij nodigen je uit om om in Thailand mee te doen met onze fietstoer ‘Bike for Elephants’! Twee dagen lang fietsen vol avontuur en plezier door de Thaise natuur. Èn een unieke gelegenheid om projecten van Bring the Elephant Home te bezoeken.  Op dit moment verkennen we de route en datum van Bike for Elephants 2020.

Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen of meer wilt weten, stuur dan een e-mail naar support@bteh.org – met als onderwerp Bike for Elephants 2020 – en we zullen je informeren zodra route en andere informatie beschikbaar is.

Het Tenasserim-gebied in Thailand (grenst aan Myanmar) is het thuis van een van de grootste populaties Aziatische olifanten in de wereld. Dat maakt het gebied van groot belang voor het overleven van de Aziatische olifant. Het Kuiburi National Park (969 km², bestaat sinds 1999) maakt deel uit van het Tenasserim gebied. Er leven ongeveer 300 olifanten.

Er zijn in het gebied veel conflicten tussen mens en olifant. Er wordt van alles geprobeerd om olifanten tegen te houden, met flessenhekken, vuurwerk, schijnwerpers, elektrische afrastering, brandende banden en door olifanten te achtervolgen. Deze middelen werken op de lange termijn echter niet en zijn veelal niet diervriendelijk.

Drie dorpen in het gebied willen het anders doen. Zij hebben ecotoerisme geïntroduceerd, waaronder homestays en olifantenobservatie. Leden van de gemeenschap willen zich inzetten voor duurzame oplossingen. Met dit project kan Bring the Elephant Home hen daarbij helpen. De opbrengst van Bike for Elephants 2020 draagt bij aan een Community Coexistance Center.

Doneer voor het Community Coexistance Center!

[text-blocks id=”donation-form-destination” destination=”CHALLENGE_TH_CENTER_TEAMNL_ONE_OFF_DONATION” plain=”1″]

[images] [/images]

Bring the Elephant Home is een Nederlandse stichting met ANBI status en door het CBF erkend.

       

BTEH maakt gebruikt van:

Single donation (EN)
Would you like to donate?
How do you wish to pay?
Choose your bank
Choose your creditcard
Please enter your details

Section

Gender
Terms *
‹ Back to previous page