en | nl | th

Klimaatneutraal

We nodigen het bedrijfsleven graag uit om deel te nemen aan de donatiemogelijkheden die wij bieden. Inmiddels is het overduidelijk dat we hard moeten werken om de overgebleven natuur te behouden. Herbebossing is noodzakelijk. Steeds meer klanten verwachten dat een bedrijf zijn verantwoordelijkheid neemt op het gebied van duurzaamheid.

Door het compenseren van uw CO2-uitstoot kunnen wij organisaties klimaatneutraal maken. Goed voor het milieu, de olifanten, de lokale bevolking en onszelf.

We hanteren een boomplantmethode, ontwikkeld door de universiteit van Chiang Mai, die gericht is op het vergroten van biodiversiteit op de meest efficiënte manier. De bomen worden geplant in een beschermd gebied en mogen niet gekapt worden. We planten niet alleen bomen in Thailand maar ook in Cambodja en op Borneo. Bijvoorbeeld op Borneo blijven oude palmplantages achter als braakliggend land. Deze hectares worden door ons in samenwerking met andere milieuorganisaties aangekocht en opnieuw beplant. Zo ontstaat nieuw bos en leefruimte voor dieren.

[images] [/images]

Sleutelsoort

De olifant behoort tot de sleutelsoorten. Dat betekent dat zijn aanwezigheid in het bos zorgt voor meer biodiversiteit. Hij onderhoudt op natuurlijke wijze het bos en zorgt voor een betere leefomgeving voor planten- en diersoorten. Zijn uitwerpselen zijn de perfecte bemesting en bevatten veel zaden: de kiem voor nieuwe aanwas. Met zijn slagtanden graaft hij naar drinkwater waar andere dieren ook van profiteren. De olifant eet alleen plantaardig voedsel: hij laat in bomen en struiken sporen na waardoor insecten en reptielen beter gedijen.

Maar u hoeft niet te vrezen dat de olifanten uw bomen vernietigen. Ze hebben hun voorkeur voor andere bomen!

De aanwezigheid van olifanten maakt een bos vitaler en gezonder waardoor bomen beter in staat zijn om meer CO2 op te slaan

Omdat BTEH een financieel onafhankelijke organisatie is en geen subsidie ontvangt, zijn donaties onze voornaamste bron van inkomsten. Sinds eind 2013 brengen we deze donatiemogelijkheid onder de aandacht van bedrijven. Inmiddels hebben meerdere bedrijven ons werk opgemerkt en steunen onze projecten. Wij zijn dankbaar dat BTEH als milieuorganisatie zich daardoor verder kan ontwikkelen en door kan gaan met onder andere het aanplanten van nieuw bos in Azië.

[images][/images]

De deelnemende bedrijven ontvangen regelmatig updates over het project door middel van foto’s en een kaart met de exacte locatie. Deze gegevens kunt u gebruiken voor uw jaarverslag, intranet, nieuwsbrief en website. Dit is uiteraard heel mooi nieuws voor uw netwerk. Goed voor uw imago, voor de interne betrokkenheid van uw medewerkers en het vergroot bovendien de loyaliteit van uw klanten.

Uiteraard vermelden wij uw bedrijf ook op onze communicatie uitingen. Als dank ontvangt u een mooie poster van het Trees for Elephants project met de naam en het logo van uw bedrijf vermeld.

Bomen in de tropen nemen twee keer zoveel CO2 op als bomen in Europa
Het is dus effectiever om de bomen in tropische landen zoals Thailand aan te planten
Daarnaast zijn herbebossingsprojecten in Thailand veel goedkoper dan in Nederland

Meer informatie over bosherstel vindt u op de pagina Plant bomen voor olifanten.

Neem contact met ons op voor meer informatie over bedrijfssponsoring via antoinette@ bring-the-elephant-home.org.

Single donation (EN)
Would you like to donate?
How do you wish to pay?
Choose your bank
Choose your creditcard
Please enter your details

Section

Gender
Terms *
‹ Back to previous page