Plant bomen voor olifanten

Challenge doel: 5.000 bomen planten en verzorgen
Streefbedrag: € 7.500 Tussenstand: [text-blocks id=”donation-destination-balance” destination=CHALLENGE_TH_TREES plain=”1″]

Het grensoverschrijdende Tenasserim-bereik in Thailand is de thuisbasis van een van ‘s werelds grootste populaties Aziatische olifanten en een prioritair gebied voor hun instandhouding. Kuiburi National Park in Thailand maakt deel uit van de Tenasserim Range en herbergt ongeveer 300 olifanten. Het niet-omheinde park grenst direct aan ananasplantages die vaak worden overvallen door olifanten, wat resulteert in toenemende conflicten tussen mensen en olifanten.

Gelukkig willen inwoners van drie dorpen in de omgeving het anders doen en werken ze aan duurzame oplossingen voor vreedzaam samenleven van mens en olifant. Bring the Elephant Home is van plan hen te helpen dit te realiseren. Door 5.000 bomen te planten en te verzorgen, zodat het leefgebied een geschiktere leefomgeving wordt, zodat de olifanten minder behoefte hebben om buiten het beschermde gebied rond te zwerven. Helpt u mee? Met een donatie van 15 euro kunnen we al 10 bomen planten!

    

Trees for Elephants!
Bring the Elephant Home heeft veel ervaring met bomen planten voor olifanten. In 2007 begonnen we met het planten van bomen aan de rand van Khao Yai National Park, in Salakpra Wildlife Sanctuary en op het olifanteneiland in Lamplaimat, Buriram. Binnen een jaar hadden we 100.000 bomen geplant waarmee we de World of Difference Award van Vodafone wonnen. Vanaf 2008 werken we aan bosherstel voor wilde olifanten in Salakpra Wildlife Sanctuary en op Borneo. Ook hiervoor wonnen we een prijs: de Terre des Femmes Award van Yves Rocher. In en om het Elephant Nature Park Thailand en Elephant Nature Park Cambodia hebben we bomen geplant om de levenssituatie van de opgevangen olifanten te verbeteren.

Sinds 2008 heeft Bring the Elephant op Home op vijf locaties in Thailand, een locatie in Cambodja en twee locaties op Borneo ruim 700.000 bomen geplant en onderhouden. De bomen zijn geplant met de hulp van duizenden, vooral lokale, vrijwilligers en we werken nauw samen met lokale partnerorganisaties. Elke locatie heeft een heel eigen verhaal, maar overal geldt: door bomen te planten zorgen we voor meer voedsel en leefomgeving en voor positieve veranderingen. Trees for Elephants!

Steun Trees for Elephants! Helpt u mee?
15 euro = 10 bomen, 30 euro = 20 bomen! Alvast hartelijk dank!

[text-blocks id=”donation-form-destination” destination=”CHALLENGE_TH_TREES_ONE_OFF_DONATION” plain=”1″]

   

Donaties worden besteed aan kosten voor:

  • Aanleg van boomkwekerijen op verschillende plekken
  • Aanschaf van kweekmateriaal, voeding en zaden
  • Training van lokale bevolking en rangers m.b.t. planten en bescherming van bomen
  • Boomplantacties, boomverzorging, onderzoek in herbebossingsmethoden
  • Training van vrijwilligers en scholieren, lespakketten en folders
Single donation (EN)
Would you like to donate?
How do you wish to pay?
Choose your bank
Choose your creditcard
Please enter your details

Section

Gender
Terms *
‹ Back to previous page