TeamNL!

  • Op deze webpagina vind je informatie over het Nederlandse vrijwilligersprogramma teamNL.
  • Wil je meer weten? Neem contact met ons op, bijvoorbeeld via een e-mail naar volunteer@bteh.org.

Wie zijn we en wat doen we?
Bring the Elephant Home (BTEH) is een actieve en ambitieuze organisatie voor olifantenonderzoek en -behoud die vanuit drie continenten werkt! Samen met lokale gemeenschappen en wetenschappers ontwikkelen we praktische oplossingen voor bedreigingen en problemen. We zijn actief in Nederland, Thailand en Zuid-Afrika.
Het is onze missie om de overlevingskans voor olifanten over de hele wereld te verbeteren en om een ​​wereld te creëren waarin mensen en olifanten in harmonie kunnen samenleven. Wij zijn er van overtuigd dat we dit alleen bereiken door middel van een holistische benadering met een focus op praktische, duurzame oplossingen. Lees meer op deze webpagina’s, op onze Facebook pagina of sluit je aan bij onze Facebook groep.

Waarom een vrijwilligers team?
BTEH is een actieve en innovatieve organisatie van grotendeels vrijwilligers. We hebben veel hulp nodig om onze vele en verschillende projecten over de hele wereld te realiseren! Daarom hebben we sinds mei 2019  teamNL. Dit grotendeels Nederlandse vrijwilligersteam is een belangrijk ondersteunend team om de projecten in Thailand, Zuid-Afrika en Nederland te helpen realiseren. Het team bestaat op dit moment ​​uit ruim 15 personen. Een aantal van hen vind je op deze pagina.

Voor wie?
Studenten, afgestudeerden, jonge professionals, specialisten, iedereen is welkom. Het kan nuttig zijn om een ​​achtergrond te hebben in biologie of sociale studies, maar dat is geen voorwaarde. We hebben ook mensen nodig met andere vaardigheden zoals organiseren, boekhouden, grafisch ontwerpen, fondsenwerving, communicatie, onderwijs, onderzoek of gemeenschapswerk! We verwelkomen vooral onafhankelijke en toegewijde mensen.
We zijn ruimdenkend en willen graag samenwerken met iedereen die gepassioneerd en gemotiveerd is om ons te helpen onze doelen te bereiken. Ongeacht wat je achtergrond is, neem contact met ons op als je gemotiveerd bent en denkt dat je over vaardigheden beschikt die nuttig zijn voor ons werk!

Activiteiten 
Bring the Elephant Home heeft verschillende projecten waar mensen aan kunnen bijdragen. We verdelen de vrijwilligersactiviteiten in grofweg vijf onderwerpen. Idee is dat ongeveer twee mensen aan elk onderwerp gaan werken, en dat zij ‘verantwoordelijk’ zullen zijn voor de projecten binnen dat onderwerp. Natuurlijk is er veel overlap tussen de onderwerpen, en zul je samenwerken met de andere teamleden. De activiteiten variëren, afhankelijk van de prioriteiten op dat moment.

NB: Wanneer je je niet een paar uur per week beschikbaar bent, maar wel sterk gemotiveerd om te helpen, lees dan de Q&A! Wellicht ben je geïnteresseerd om je aan te sluiten bij onze ‘pool’ van vrijwilligers.

Hoe werken we samen?
BTEH is een netwerkorganisatie zonder kantoor in Nederland. TeamNL wordt een belangrijke basis van BTEH in Nederland. We werken zelfstandig, maar overleggen en spreken regelmatig af en werken bij elk project verder online samen. Het doel van dit vrijwilligersteam is om projecten in Afrika en Azië te ondersteunen en een solide basis te bieden voor de organisatie in Nederland. We zullen ook het bewustzijn en draagvlak vergroten door middel van educatie en fondsenwervende activiteiten organiseren in Nederland.
Wij zijn een gepassioneerde en enthousiaste groep mensen met hart voor bescherming van mensen en olifanten. We respecteren elkaar en waarderen elke mening. Het voordeel van structureel samenwerken met een groep vrijwilligers is dat je elkaars kennis, vaardigheden, input en feedback beter kunt benutten. Het is effectiever en ook nog eens leuker.

Met wie vorm je teamNL?

Antoinette van de Water

Antoinette is oprichter van BTEH. Ze leeft in Zuid Afrika waar ze werkt aan olifanten onderzoek en behoud. Misschien zul je haar niet ontmoeten in Nederland, maar we introduceren haar wel. Zij zal direct of zijdelings betrokken zijn bij alle projecten en is BTEH’s belangrijkste motivator en inspirator.

Berrie Jurg

Berrie woont en werkt in Utrecht. Na zijn studie sociaal-economische geschiedenis heeft hij gewerkt voor Amnesty International en daarna Milieudefensie. Op dit moment werkt hij voor het Oranje Fonds als particuliere fondsenwerver. In zijn vrije tijd is hij voorzitter van BTEH.

Vera Praet

Vera is bioloog die via haar masterthesis bij BTEH betrokken is geraakt, waarna ze drie maanden in Zuid-Afrika heeft doorgebracht om te helpen met olifantenonderzoek en verschillende projecten. Ze werkt nu als ecoloog en blijft graag betrokken bij projecten van BTEH.

Suzan Doornwaard

Suzan is interdisciplinair sociaal wetenschapper en onderzoeksconsulent. Als sociaal wetenschapper heeft ze gewerkt aan verschillende multidisciplinaire, multi-methodische onderzoeksprojecten, voornamelijk gericht op ontwikkeling van adolescenten / jongeren in veranderende culturele contexten.

In Nederland werken we samen met:

Wat levert het je op?

Je maakt deel uit van een actieve en ambitieuze natuurorganisatie en maak een verschil! Je werk is heel waardevol. Al onze projecten zijn uiteindelijk gericht om de bescherming van wilde olifanten en om harmonieuze coëxistentie van olifanten en mensen mogelijk te maken.

In de tussentijd doe je ervaring op gebied van natuurbehoud en bouw je een netwerk op: je ontmoet gepassioneerde, inspirerende en ervaren mensen met uiteenlopende expertises.

Als je streeft naar werk op gebied van dkt gebied, kan deel uitmaken van teamNL misschien wel dat extra zetje zijn op je cv om dat werk te krijgen. We nodigen je uit om deel te gaan uit te maken van ons team op Linkedin en zullen je betrokkenheid met trots op onze website vermelden, als je dat wenst.

Hoe kun je je aanmelden?

Meer info: volunteer@bteh.org

Privacy

Wij ontvangen via onze webformulier je contactgegevens, in dit geval in verband met je belangstelling om vrijwilliger te worden. Stichting Bring the Elephant Home gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden. Lees meer over ons privacybeleid en gedragscode.

Q & A

  • Ik kan niet altijd op vrijdagmorgen, kan ik toch meedoen?

Ja, dat kan. We hebben ook bijeenkomsten op zaterdagmorgen.

  • Ik weet niet zeker of ik aan alle vereisten voldoe, kan ik me aanmelden?

Ja, als je gemotiveerd bent, kun je waarschijnlijk helpen. Geef je twijfels of eventuele beperkingen in je aanmelding aan.

  • Ik ben zeer gemotiveerd, maar kan niet garanderen dat ik een paar uur per week heb.Kan ik me aanmelden?

Dat hangt ervan af. Als je wel veel tijd aan het project kunt besteden, maar niet een vaste tijd per week, zal het waarschijnlijk prima kunnen (zie ook de volgende de vraag en antwoord over taken). Als je echter nu al weet dat je er waarschijnlijk structureel geen tijd voor hebt, is dit vrijwilligersprogramma wellicht niet geschikt voor jou. Als je wel sterk gemotiveerd bent, stuur een e-mail om mee te doe aan de ‘pool’ van extra vrijwilligers.

  • Hoe worden de taken verdeeld?

We verdelen de taken op basis van interesses, vaardigheden en beschikbare tijd. Als je meer tijd hebt, wil je misschien meer doen en als je een week weinig tijd hebt, dan doe je iets dat minder tijd kost.

  • Wat als ik ga meedoen, maar er zijn zodanige veranderingen in mijn leven dat het niet meer past?

BTEH streeft naar een stabiel team dat gedurende een lange periode samenwerkt. Maar natuurlijk weet niemand zeker hoe de toekomst gaat en dingen kunnen veranderen. 

  • Heb je een andere vraag?

Neem contact op via volunteer@bteh.org.

Hartelijk dank voor je interesse!

Single donation (EN)
Would you like to donate?
How do you wish to pay?
Choose your bank
Choose your creditcard
Please enter your details

Section

Gender
Terms *
‹ Back to previous page